Prajitura cu capsuni si foi de bezea

Prajitura cu capsuni si foi de bezea este o adaptare a unei retete preluate de la Anna Olson, reteta pe care am facut-o de mai multe ori si am adaptat-o pana am obtinut rezultatul dorit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni si foi de bezea

Ingrediente

  • Ingredientele:
  • Blaturile
  • - 10 oua
  • - 16 linguri de zahar
  • - 10 linguri de faina alba
  • - 10 linguri de ulei
  • - 4 linguri lapte dulce (ea a folosit lapte 2% grasime
  • eu am pus de tara
  • integral de la vacuta)
  • - 2 pliculete amoniu pentru prajituri ( zicea de praf de copt
  • dar nu am avut la indemana
  • nu s-a facut gaura in cer.)
  • Crema :
  • - 300 ml frisca
  • - 1 kg capsuni (aproximativ)

Mod de preparare

Pentru prima foaie: punem 5 linguri de zahar, separam 5 oua, galbenusurile de albusuri, punem galbenusurile peste zahar, adaugam 5 linguri de faina, 5 linguri de ulei, 2 linguri de lapte, amoniul stins cu zeama de lamaie si mixam totul foarte bine. Batem albusurile batz cu 3 linguri de zahar. Se intinde compozitia galbena intr-o tava (eu am folosit o tava mai mare decat cantitatea de blat), apoi se pune bezeaua si se introduc impreuna in cuptorul bine incins pentru aproximativ 17 minute. Se incearca cu o scobitoare, cand este gata. Se repeta operatiunea pentru a obtine a doua foaie. Se lasa sa se raceasca foarte bine.

Asamblarea prajiturii: cele doua foi+300 ml frisca batuta bine cu aproximativ 100 gr zahar pudra +1 kg capsuni aproximativ (atat am avut cumparat, dar nu am folosit toate capsunele, ca unele isi schimbau directia in unele guri).
Eu am asamblat prajitura in tava in care am copt foile. Am pus o foaie in tava, am uns-o cu frisca, am pus capsuni taiate felii subtiri pe care le-am mai uns putin cu frisca, apoi am pus foaia numarul 2, am turnat restul de frisca si am pus capsuni taiate in jumatati.


Prajitura cu foi de bezea si capsuni se lasa la rece si se serveste portionata, cu fructe proaspete pe deasupra.

Reteta de prajitura cu foi de bezea si capsuni a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana

Reteta de preparare a papanasilor Ce buni au iesit si asa de repede i-am facut.

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola