O prajitura de sezon foarte buna si aromata. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'
Capsunile se spala, se curata de codite si se lasa sa se scurga de apa. Faina, praful de copt si sarea se amesteca impreuna. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza untul moale, zaharul si iaurtul pana se obtine o crema omogena. Se pune oul mixand la viteza mica, apoi se adauga zaharul vanilat si laptele. Se pun apoi ingredinetele uscate, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt. Se taie capsunile in doua, sau chiar in patru daca sunt mai mari si se aseaza peste blat, una langa alta. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAcest tort l-am facut de ziua fetei mele care a implinit frumoasa varsta de 15 ani,off ce trece timpul asta parca ieri era...
Tort cu portocale,miere si piersiciIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii