Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si
Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si 12 de zahar.
Galbensurile se amesteca cu praful de copt si se adauga la spuma batuta tare.
Se omogenizeaza, apoi se adauga si faina amestecata cu cacao.
Se omogenizeaza si se pune la copt in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Cand e gata coapta ( cautam cu scobitoarea) se scoate din tava si se lasa la racit.
Apoi il sectionam pe lung in doua. Ca sa avem doua foi.
Se bate frisca spuma tare cu 200 de grame de zahar si intaritorul, restul de zahar se toarna peste capsunile taiati bucatele si se lasa deoparte. Se scot cam 2 linguri de frisca pentru ornare.
Apoi peste frisca batuta se adauga branza de vaca. Si se omogenizeaza foarte bine.
Si se imparte in 3 boluri. In una dintre ele se adauga galbenusurile, in a doua capsunii peste care am pus zahar, dar stoarse de siropul lasat si in al treilea menta. Menta se adauga putin cate putin si se amesteca bine bine, ca sa nu se lipeasca una de alta. Toate se omogenizeaza bine, dar separat.
Dupa ce am sectionat blatul se aplica peste el pentru insiropare siropul scurs de pe capsuni. Apoi se aplica crema cu galbenusurile.
Peste el vine cel cu capsuni. Iar la final cel cu menta.
Iar deasupra punem foaia/ felia de blat. Pe care-l acoperim cu glazura Kinder Pinguin.
Se pune la rece pentru cam 1 ora. Apoi se felieaza cu un cutit tinut in apa fierbinte si se orneaza cu frisca si capsuni feliute.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Tiramisu
Prajitura cu caise
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseTurta dulce nu se poate sa nu contina mirodenii. Scortisoara este nelipsita, asta pe langa alte mirodenii, desigur daca le...
Turta dulce cu mirodeniiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii