Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata este o reteta de prajituri foarte gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de unt, ciocolata, lapte, faina plus alte cateva ingrediente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 120 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 g crema de alune(finetti/nutella)
  • 100 ml frisca
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida/lapte
  • Decor:
  • zmeura/capsune
  • ciocolata alba
  • bombonele ciocolata

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija, de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu.Se lasa la racit, in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat (cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.
Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.


Se decoreaza cu zmeura/capsune, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Oua pentru Paste 2020
Bucataras.RO

Oua pentru Paste 2020

Azi m-am jucat in voie si-am vopsit OO.......

Oua pentru Paste 2020
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola