1. M-am apucat mai intai de blat. Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am batut pana s-a topit. Am pus nuca macinata, amoniacul nestins si am presarat faina pe toată suprafata. Am incorporat-o usor, amestecand de jos in sus.
2. Am intins aluatul într-o tava de 30x35 cm tapetată cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor şi am lasat-o pana s-a rumenit blatul (cred că 30-40 de minute). Am dat sa se raceasca.
3. Am ras ciocolata alba si am pus-o la topit cu sase linguri de ulei. Am adaugat la final esenta de vanilie. Am intins ciocolata pe blatul racit si am dat sa se intareasca. Nu poţi adauga a doua crema fara sa se intareasca ciocolata.
4. Am batut galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Am caramelizat alte cinci linguri de zahar şi am pus margarina taiată cuburi. Am lasat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile, am amestecat continuu si la final am pus si nuca macinata. Am intins crema caramel peste ciocolata albă intarita si am dat sa se intareasca si ea.
5. Am ras ciocolata neagră şi am pus-o la topit cu şase linguri de ulei. La final am pus esenţa de rom. Am întins-o peste crema de caramel întărită. Am dat-o să se răcească. Nu am lăsat-o decât două ore pentru că ai mei nu mai aveau răbdare.
Prajitura cu ciocolata si caramel este absolut delicioasă, dar şi o bombă caloric cum îmi place mie să spun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe