Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri
Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri. Se framanta un aluat moale si elastic, care se pune apoi la rece. Separat, se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar. Se pune pe foc si se adauga laptele praf, amestecand mereu. Se adauga cacaua, o lingura de rom si o lingura de coniac. Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se pun la copt in cuptorul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lasa putin la racit. Cat sunt calde, se lipesc doua cate doua cu crema de ciocolata racita.
Se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Tarta cu fructe
Chec
Cozonac
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneNu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...
Tort cu ananas si mascarponeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii