Prajitura cu crema de lamaie si cocos

O prajitura super cremoasa cu mult cocos si lamaie....

Portii
12
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • un amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin)
  • 6 linguri de zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • un pachet de unt 82% grasime
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Prima data pregatim foile. Astfel dizolvam zaharul in lapte, apoi adaugam ouale, uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet. La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.

Se imparte aluatul in 3-4 parti, se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.

ATENTIE!!

Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.

Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema de lapte cu lamaie.

Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul. Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot, se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar. Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Atunci cand crema s-a racorit, se adauga untul care este la temperatura camerei si la final, zeama de lamaie dupa gust.

Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.

Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!