Prajitura cu crema de portocale

Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de oua, portocale, zahar, faina, unt, lapte, gelatina si frisca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 portocala
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • zeama de la o portocala
  • 1 portocala
  • Pentru gelatina de portocale:
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Se curata portocala de coaja, apoi se trece miezul prin blender si se obtine un piure fin. Se adauga galbenusurile, untul frecat cu zaharul si faina cu praful de copt. Se incorporeaza incet albusurlie batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se lasa la copt, la foc potrivit 35-40 de minute. Separat, se amesteca faina, cu laptele, zaharul si se pune pe baie de aburi. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se freaca cu untul, apoi se adauga treptat zeama de portocale. Se pune gelatina la topit in 2-3 linguri apa rece, iar separat se fierbe zeama de portocale cu zaharul pudra, pana se ingroasa. Se amesteca cu gelatina topita si se lasa la racit. Blatul se taie in doua, peste prima parte se asaza felii subtiri de portocala, apoi jumatate din crema. Se asaza a doua parte de blat si restul de crema. Se traseaza pe crema niste santuri si se toarna gelatina de portocale.


Se orneaza cu felii de portocala si frisca, apoi se lasa la rece pana la servire.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bastonase de pui crocante si aromate
Bucataras.RO

Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Bastonase de pui crocante si aromate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!