Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 11 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 g cacao
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g Amidon
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 400-500 g mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • cafea indulcita
  • Jeleu de visine:
  • 400 g visine
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si il coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet. Crema de vanilie: Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas, trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Mixam bine. Trecem amestecul printr-o strecuratoare ca sa eliminam micutele cocoloase ramase si o punem din nou, crema la foc mic si amestecam continuu, cu un tel, pana se ingroasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate o lingura si amestecam cu grija, de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu mixerul, la viteza mica, pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate o lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Crema de ciocolata: Incalzim frisca lichida la foc mic (nu trebuie sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate doua linguri de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Vom obtine o crema de ciocolata deosebit de gustoasa si cremoasa. Asamblare: Eu am folosit tava in care am copt prajitura. Am tapetat-o cu hartie de copt. Taiem blatul in doua sectiuni. Insiropam prima sectiune foarte bine. Punem crema de vanilie si nivelam. Adaugam si a doua sectiune de blat. O insiropam foarte bine. Adaugam crema de ciocolata Nestle pe care o nivelam. Introducem crema in frigider, pentru aproximativ doua ore. Cu 20 de minute inainte sa scoatem prajitura din frigider, ne apucam sa pregatim jeleul de visine. Jeleu de visine: Hidratam gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem visinile si zaharul. Amestecam usor. Lasam visinile pe foc, pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, le pasam cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste jeleul cald de visine. Amestecam pana se topeste gelatina. Scoatem prajitura din frigider si adaugam jeleul. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata prajiturii cu jeleu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Bucataras.RO

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!