Prajituri

Reteta culinara Prajitura cu foaie de napolitana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
adina87 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
Prajitura cu foaie de napolitana si crema cu rahat si nuca este o prajitura simpla, potrivita atat pentru o gustare dulce cat si pentru un platou festiv cu prajituri.

ingrediente

   1 pachet foi de napolitane cumparate
   8 oua
   1 si 1/2 cana de zahar
   1 cana de faina
   1 cana miez de nuca taiat
   1 cana rahat taiat marunt
   1/2 cana stafide
   4 linguri ulei
   Esenta rom
   1 pachet unt

mod de preparare

Blatul
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma si se adauga o cana de zahar ,cate putin.Se pune apoi uleiul, zaharul vanilinat si faina.La final se pune miezul de nuca, rahatul si stafidele.Se amesteca.Compozitia se pune in tava si se da la cuptor cca. 30 de minute.




Intre timp se face crema care se pune intre blat si foaia de napolitana:




Intr-o cratita se pune unul sa se topeasca.Se adauga si jumatate de cana de zahar iar cand untul s-a topit se pun galbenusurile. Se amesteca pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.




Cand s-a racit, se pune un o foaie de napoitana, crema, blatul , crema si iar foaie de napolitana. (ca in poza).




Pentru aceasta prajitura prefer functiile coacere si fierbere innabusita ale aparatului Philips Multicooker


Prajitura cu foi de napolitana se lasa la presat si se serveste rece.

Incearca si Placintele fragede cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite