Prajitura cu foi de miere si crema de gris

Prajitura cu foi de miere si crema de gris este o prajitura de casa ce se preteaza a fi preparata pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Este delicioasa si nu se compara cu prajiturile din comert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de miere si crema de gris

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 6 lingura ulei
  • 250 g zahar
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 10 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • vanilie
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru blatul prajiturii cu miere laptele, zaharul, uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se iau de pe foc si se incorporeaza 2 oua batute, amestecand bine. Intr-un castron se pune faina (3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.

Se imparte aluatul in 4 parti (eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz, dar este mai simplu sa impartiti in 4 parti si sa folositi o tava mai mica). O tava se unge cu ulei (pe spate) si se intind foile de marimea tavii. Se coc aprox 5 min, pana se rumenesc.

Crema: laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita, apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare. Lasam la racit, iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma. Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao, dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

Asamblare: Foaie, crema neagra, foaie, crema alba, foaie. Lasati prajitura peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra, dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba! Puneti din nou greutatea si mai lasati cateva ore.


Prajitura cu foi de miere si crema de gris se pudreaza cu zahar si se taie bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Toba de porc
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola