Prajituri

Reteta Prajitura cu foi si gem acrisor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma presari faina "in ploaie" s

ingrediente

   2 oua
   20 ml de lapte dulce
   200ml ulei
   200 gr
   zahar
   sare
   1 lingurita bicaronat
   otet 700 gr. faina
   800 gr. de gem acrisor
   3 lingurite de zahar pudra
   1 fiola esenta de vanilie

mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma presari faina "in ploaie" se amesteca pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, apoi se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte pe dosul tavii si apoi se pune la coacere timp de 10 minute. Dupa ce se coc se aseaza una peste alta cu o foaie alba intre ele, sa se inmoaie. Se lasa asa sa se raceasca, dupa care se umpe cu gem, iar peste foaia de deasupra se presara zaharul pudra. Se tine la racoare pana a doua zi apoi se taie bucatele.
Se serveste ca atare sau cu ceai, suc sau lapte.
Incearca si Galuste cu branza de oaie imbracate in pesmet
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem acrisor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.