Prajituri

Reteta culinara Prajitura cu gelatina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Este delicioasa.

ingrediente

   30 g gelatina
   100 g lapte sau apa rece Sosul de cacao: 7 linguri de cacao
   5 linguri de apa
   7 linguri de zahar
   esenta de rom
   800 g frisca
   200 g de zahar Blatul:6 oua
   250 g zahar
   2 linguri de cacao
   5 linguri de faina
   100 g ulei
   o lingurita de bicarbonat stins
   50 g rom
   putin lichior de cafea
   100 g cafea

mod de preparare

Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Sosul de cacao: 7 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 7 linguri de zahar si esenta de rom, se fierb pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam gelatina inmuiata. Separat se amesteca 800 g frisca cu 200 g de zahar si se pune peste sosul de cacao, dupa ce s-a racit.
Blatul - 6 oua batute spuma cu 250 g zahar, se adauga 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 100 g ulei, o lingurita de bicarbonat stins si 50 g rom. Se coace totul la foc iute si, dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putin lichior de cafea amestecat cu 100 g cafea fiarta, apoi, tava in care am copt o tapetam cu folie, peste folie punem o parte din blat, peste blat punem crema (in frisca batuta cu zahar, sosul de cacao si gelatina). Punem deasupra al doilea blat, la final decoram cu frisca si ciocolata rasa.
Deasupra se adauga glazura, dupa dorinta si prajitura cu gelatina se serveste.

Incearca si Prajitura cu cafea si nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gelatina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite