Prajitura cu gem este o prajitura accesibila oricarei gospodine, fie ea si incepatoare, pentru ca se face foarte usor si cu siguranta va fi pe placul celor dragi.
Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Se adauga faina cu praful de copt si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie, intr-un strat nu prea gros apoi se pune deasupra gemul. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 min. Se poate opri putin aluat in care se mai adauga faina si apoi se rade deasupra dupa ce s-a pus gemul.
Este o reteta economica , cu ce avem in camara si frigider, o am de la bunica mea, o faceam impreuna.
Prajitura cu gem se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aromata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii