Prajitura cu gem si foi de cartofi

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la T

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem si foi de cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 400g faina
  • 250g margarina (sau 150ml ulei si 100 ml apa
  • pt o varianta fara Euri)
  • 250g zahar (eu am pus 150g si era dulce
  • destul)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un borcan gem
  • nuci

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare. Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti. O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie. Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte. Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat. Fie topiti ciocolata amaruie si o subtiati cu putin ulei, fie faceti o glazura de ciocolata pe care ati mai incercat-o. Daca nu, se pudreaza cu zahar... sau nu... sau... cum vreti. Reteta propusa de Guguluff

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Gogosari in sos de rosii
Bucataras.RO

Gogosari in sos de rosii

Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...

Gogosari in sos de rosii
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!