Prajituri

Reteta Prajitura cu iaurt si piersici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
babydalis2000 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu nectarine (reteta video)"
 
Prajitura cu iaurt si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi si alte fructe, nu doar piersici.

ingrediente

Pentru blat:
   150 gr faina
   50 gr zahar
   100 gr margarina
   un galbenus
Pentru crema:
   4 foi de gelatina alba
   250 gr iaurt
   o lingura zahar
   un pachet zahar vanilat
   zeama de la o lamaie
   200 gr frisca
Pentru decor:
   500 gr piersici din conserva(sau ce fructe doriti)
   un pachet gelatina speciala pentru decor
   Diametrul tavii: forma patrata 22x22 cm sau forma rotunda cu diametrul 26 cm

mod de preparare

Prajitura cu iaurt si piersici este o delicioasa reteta de vara.
Cerneti faina printr-o sita. Adaugati peste ea zaharul, margarina cubulete si galbenusul. Framantati totul bine, apoi formati din coca o bila pe care o inveliti in folie transparenta si o lasati la odihnit 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti cu grija forma apoi tapetati cu faina. Intindeti coca in tava si intepati-o in cateva locuri cu furculita pentru a nu se umfla.
Timp de coacere cca 20 minute, dar depinde de cuptor. Dupa ce e gata, lasati-o in cuptorul inchis pentru inca 5 minute. Cand s-a racit, rasturnati blatul pe planseta de lucru sau direct in tava in care serviti.

Crema:
Inmuiati gelatina timp de 5 min in apa rece. Intre timp bateti bine cu telul iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecand continuu. Adaugati o lingura de iaurt si apoi turnati compozitia de mai sus. Lasati sa stea la rece. Bateti frisca si turnati-o peste crema usor intarita. Aveti grija sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte de apune frisca pentru ca se formeaza cocoloase. Intindeti crema peste blat, nivelati-o si lasati-o la rece timp de o ora.

Decorarea:
Scurgeti piersicile sau ce fructe aveti, de suc si pastrati sucul deoparte. Taiati fructele sub forma de evantai. Asezati piersicile peste crema. Amestecati gelatina cu 250 ml de suc de fructe si turnati peste fructe.




Sursa : Revista Ioana


Prajitura cu iaurt si piersici se pune la rece pentru 30 minute. Este o prajitura racoroasa si delicioasa. Pofta buna!

Incearca si Prajitura cu rom
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.