BLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu mina, iar praful de copt se a
BLAT
Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu mina, iar praful de copt se amesteca cu faina). Coca se pune in tava unsa si tapetata si se baga la cuptor. Se tine la cuptor pana prinde putina culoare, apoi se scoate si se pune crema.
CREMA
Se amesteca 6 galbenusuri si 1 cana de zahar, cu zeama si coaja de la 4 lamii, 3-4 linguri cu faina si o cana cu apa si se pun pe foc pina se ingroasa. Se toarna peste blat, iar peste crema se pun cele 6 albusuri batute spuma cu 1,5 cani cu zahar si praful de budinca. Se baga la cuptor la foc tare pina creste bezeaua, apoi la foc mic 45 min.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii