Prajituri

Reteta Prajitura cu mac

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu foi cu bulion"
 
1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut.
In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia.
Intrun castron se pune faina in mij

ingrediente

   Pt Foie: 150 gr.unt
   125ml lapte
   100gr zahar
   25gr drojdie
   300gr faina
   1 ou
   un pic de sare
   Umplutura cu Mac: 1 1/2 lapte(un litru jumate)
   125 gr unt
   150 gr zahar
   125 gr gris(faina)
   125 gr stafide
   250 gr mac (nemacinat)
   125 gr mandel/aluna
   Partea de sus a prajituri cu budinca: 1/4 lapte(un sfert de litru)
   1/2 pachet de budinca de vanilie
   50 gr unt
   3 linguri de zahar
   3 oua

mod de preparare

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut.


In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia.


Intrun castron se pune faina in mijloc se pune zaharul, oul, untul topit, un pic de sare si lapte caldut cu drojdia si se amesteca toate impreuna bine.


Se acopera si se lasa o jumate de ora la crescut.


Vom avea un aluat mai moale care se va pune in tava si cu mana se va intinde frumos pe toata suprafata tavi(32/39cm).


2. Laptele+ untul+zaharul se pune la fiert cind incepe sa fiarba se adauga grisul si mac se lasa la fiert ,dupa care cind este fiert se opreste aragaz si se adauga stafidele+mandel sau aluna si se mai amesteca asa inca 5 minute pe aragazul cald.


Dupa care se va lasa la racit complect.


3. Se ia din lapte 3 linguri si le amestecam cu jumate pachet de vanilie dupa care o punem restul de lapte la fiert + untul lasam sa se topeasca un pic untul dupa care punem praful de vanilie amestecat in lapte si amestecam continu budinca un pic.(1 min.) Separam cele 3 oua,o lasam la racit complect.


In momentul in care sa racit complect adaugam pe rind galbenusurile de ou si le incorporam in budinca,separat vom bate spuma cele trei albusuri si le vom incorpora in pudinca albusurile batute spuma. Asta se va face la final deoarece se va pune tava peste umplutura cu gris si mac.


4. Intindem aluatul in tava si il lasam la crescut si in tava circa 20 de min.


Peste aluat vom intinde uniform umplutura de gris cu mac,Dupa care budinca si vom pune tava la copt circa 45 de minute la cuptor electric(170°) sau la gaz(150°).


Se pudreaza cu zahar si peste bucatile de prajitura se poate pune cite o lingurita de smantina dulce dupa preferinte.
Pofta buna!





Reteta Prajitura cu Mac a fost propusa de sella pe forum culinar.ro





Alte retete cu mac gasiti aici:


Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker,


Rulada cu mac,


Prajitura speciala cu mac
Incearca si Prajitura rapida cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite