Prajitura cu mac

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut. In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia. Intrun castron se pune faina in mij

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Pt Foie: 150 gr.unt
  • 125ml lapte
  • 100gr zahar
  • 25gr drojdie
  • 300gr faina
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • Umplutura cu Mac: 1 1/2 lapte(un litru jumate)
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 125 gr gris(faina)
  • 125 gr stafide
  • 250 gr mac (nemacinat)
  • 125 gr mandel/aluna
  • Partea de sus a prajituri cu budinca: 1/4 lapte(un sfert de litru)
  • 1/2 pachet de budinca de vanilie
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de zahar
  • 3 oua

Mod de preparare

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut.

In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia.

Intrun castron se pune faina in mijloc se pune zaharul, oul, untul topit, un pic de sare si lapte caldut cu drojdia si se amesteca toate impreuna bine.

Se acopera si se lasa o jumate de ora la crescut.

Vom avea un aluat mai moale care se va pune in tava si cu mana se va intinde frumos pe toata suprafata tavi(32/39cm).

2. Laptele+ untul+zaharul se pune la fiert cind incepe sa fiarba se adauga grisul si mac se lasa la fiert ,dupa care cind este fiert se opreste aragaz si se adauga stafidele+mandel sau aluna si se mai amesteca asa inca 5 minute pe aragazul cald.

Dupa care se va lasa la racit complect.

3. Se ia din lapte 3 linguri si le amestecam cu jumate pachet de vanilie dupa care o punem restul de lapte la fiert + untul lasam sa se topeasca un pic untul dupa care punem praful de vanilie amestecat in lapte si amestecam continu budinca un pic.(1 min.) Separam cele 3 oua,o lasam la racit complect.

In momentul in care sa racit complect adaugam pe rind galbenusurile de ou si le incorporam in budinca,separat vom bate spuma cele trei albusuri si le vom incorpora in pudinca albusurile batute spuma. Asta se va face la final deoarece se va pune tava peste umplutura cu gris si mac.

4. Intindem aluatul in tava si il lasam la crescut si in tava circa 20 de min.

Peste aluat vom intinde uniform umplutura de gris cu mac,Dupa care budinca si vom pune tava la copt circa 45 de minute la cuptor electric(170°) sau la gaz(150°).

Se pudreaza cu zahar si peste bucatile de prajitura se poate pune cite o lingurita de smantina dulce dupa preferinte.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu Mac a fost propusa de sella pe forum culinar.ro

Alte retete cu mac gasiti aici:

Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker,

Rulada cu mac,

Prajitura speciala cu mac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola