Prajituri

Reteta Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Sfecla Rosie si Nuci (Reteta Video)"
 
1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom
2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"
3.

ingrediente

   2 LS (Lingura de supa) Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot inlocui cu stafide)
   2 LS Rom
   6 oua
   500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lamaie (se marineaza mai tarziu caisele cu ea nu se pune in aluat)
   150g unt moale (merge si margarina)
   100g zahar
   Jumatate lingurita coaja de lamaie
   Un praf sare
   200g mac macinat
   50g migdale taiate marunt (sau nuci)
   100g faina
   50g mondamin-amidon pentru prajituri-gustin
   1 LC (Lingurita de ceai) rasa cu praf de copt
   50 g pesmet (eu l-am facut din biscuiti)
   Pt „la Sfarsit
   250g gem de caise sau jeleu
   2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise)
   Zahar pudra
   LS-lingura supa LC- lingurita ceai

mod de preparare

1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom


2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"


3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie


4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea


5. Galbenusurile se adauga treptat


6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul


7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta


8. Albusurile se bat teapane


9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata


10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia


11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute


12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita


13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!








Reteta propusa de Camila
Incearca si Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.