Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se
Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se scurge zeama, se amesteca cu putin gris (grisul absoarbe zeama) si se aromatizeaza cu zahar si scortisoara. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava. Se presara cu pesmet, si se pune peste ea umplutura de mere. Se acopera cu cea de-a doua foaie. Se fac niste gaurele cu o furculita si se baga la cuptorul incins. Se coace la foc mediu.
Se serveste cu frisca sau inghetata
Alte retete recomandate:
Dulceata de gutui
Papanasi fierti
Dulceata de smochine
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiNiste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!
Painici cu cascaval si muschi fileIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii