Prajitura cu mere

Aceasta este reteta copilariei mele cat si a mamei mele. Reteta aceasta se realizeaza la noi in familie de cateva generatii, si pe buna dreptate , este extrem de gustoasa si usor de facut.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 18 linguri(rase) de zahar alb tos
  • 18 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri de zahar pentru mere
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Prima data vom face umplutura deoarece ea trebuie sa se raceasca inainte sa o punem peste blat. Merele spalate le vom curata de coaja si le vom da pe razatoarea mare. Punem o tigaie la incins, adaugam lingura de unt, iar dupa ce acesta s-a topit punem merele rase in tigaie. Adaugam zahar dupa gust si in functie de tipul merelor pe care il folosim. Lasam merele sa se caleasca la foc mic pana cand s-a evaporat tot sucul pe care acestea l-au lasat. Cand sunt aproape gata adaugam si scortisoara, mai tinem 2-3 minute pe foc dupa care inchidem focul iar umplutura o transferam intr-un bol pentru a se raci mai repede. Acum vom trece la prepararea blatului. Se freaca ouale cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul . Treptat in compozitia de oua si zahar se incorporeaza uleiul. Se adauga treptat faina si laptele si se amesteca bine. trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite mai gros dar care curge din lingura. Adaugam praful de copt , amestecam bine si compozitia de blat este gata. Intr-o tava( a mea are 33 cm lungime 24 latime si 8 inaltime) in care am pus hartie de copt vom turna 2/3 din compozitie apoi vom introduce tava pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce au trecut cele 10 minute vom pune peste blat compozitia de mere iar peste compozitia de mere vom adauga restul compozitiei de blat. Introducem tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute . Timpul depinde de tipul cuptorului vostru. Cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in mijlocul prajiturii, daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura e gata. Cand e fierbinte se definitiveaza cu o ploaie de zahar pudra vanilat deasupra si e gata pentru a fi servita. Se serveste calda(nu fierbiente) cat si rece!E delicioasa oricum. Puteti incerca sa o faceti si cu alte fructe! Rezultatul e garantat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!