1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la
1.Se amesteca untul cu 80 g zahar,zaharul vanilat,sarea,martipanul faramitat si ouale.
2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,se aduga la amestecul de unt impreuna cu smintina.Se amesteca bine.Se unge cu unt o forma de de 26 cm,cu perete detasabil.
3.Se toarna aluatul in forma.Merele se spala,se curata,se taie in jumate si se scot simburii.Se cresteaza merele.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C
4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara.Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.
Merele se pun in cerc,si se apasa putin in aluat.
5.Se da la cuptor,pe sina din mijloc ca.10-15 minute,dupa care coborim temperatura cuptorului la 160°C si mai alsam 25-30 minute.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPrimavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii