Este o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul cate putin, mixand continuu. Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu apoi se toarna peste crema de oua. Se amesteca mai intai apoi se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga si esenta de vanilie. Se incorporeaza merele apoi nuca. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea tavii este de 20x24 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAm pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...
Prajitura BucatarasIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii