Prajituri

Prajitura cu mere si scortisoara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, ap

ingrediente

   2
   5 dl ulei
   2
   5 dl bors
   300 gr. faina
   30 gr. drojdie de bere
   100 gr. zahar
   1 kg. mere
   1 lingurita scortisoara
   unt cit o nuca zahar pentru pudra prajitura

mod de preparare

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit. In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta.
Se taie calda, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar
Incearca si Tarta cu mere si vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite