Prajituri

Reteta Prajitura cu mousse de dovleac

portii reteta 24 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 6h 
gatire reteta 2h 
mady90 postat de
Postat pe: 07-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Cu aceasta prajitura am reusit sa pacalesc familia, care refuza categoric orice idee de dulce cu dovleac. Este fina, gustoasa, si pana nu le-am spus, nu au stiut ca au mancat un dulce cu dovleac!

ingrediente

24 portii

   blat
   4 oua
   200 ml ulei
   200 ml cafea fierbinte
   400 gr zahar
   400 gr faina
   60 gr cacao neagra dr Oetker
   20 gr praf de copt
   Mousse
   400 gr piure de dovleac aprox
   50 gr unt
   300 ml frisca lichida
   1 plic gelatina
   zahar pudra dupa gust
   atat la frisca dar si la piureul de dovleac
   decor
   ciocolata rasa
   frisca vegetala - 100 ml batuta
   Sirop
   150 gr zahar tos
   300 ml apa
   2 plicuri cappuccino cu rom

mod de preparare

Blatul este un blat umed. Usor de facut, nu necesita baterea oualor spuma. Se amesteca intr-un bol ouale, uleiul si laptele. In alt bol amestecam ingredientele uscate, cernute. Apoi amestecam cele doua compozitii si la final, adaugam cafeaua fierbinte (eu nu am indulcit pt ca are zahar suficient blatul). Rezulta un blat usor fluid, nu va speriati, se va coace foarte bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cam 30 min sau pana trece proba scobitorii, la foc mediu (cca. 165-170 grade C). Se lasa sa se raceasca in tava blatul, pt ca atunci cand este cald este fragil.

Dupa racire, rasturnam blatul pe o tava sau blat de lemn curat, si indepartam hartia de copt.

Mousse-ul se face astfel: Dam pe razatoare dovleacul si il calim pe foc, impreuna cu zahar tos si putin unt, pana se scade zeama. Lasam sa se raceasca si blendam bine pana obtinem un piure.

Separat batem frisca lichida. Eu folosesc frisca naturala Pilos si pt a se intari bine, adaug o lingura de smantana de consum cu minim 20% grasime pe post de intaritor de frisca. Gelatina o hidratam, o dizolvam pe bain-marie sau in microunde. Incorporam gelatina in piureul de dovleac, apoi incorporam frisca in piure, prin brezare (amestecare de jos in sus, usor, pt a pastra crema aerata). Atentie ... piureul si frisca trebuie sa aiba aceeasi temperatura, pt a nu se taia frisca!!!

Sirop: Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga siropul si apoi se adauga cappucino cu rom pt aromatizare (sau ce aroma va place). Se lasa la racit bine, chiar la frigider.
Asamblare:
Se tapeteaza tava in care am copt blatul cu folie alimentara pt a putea scoate prajitura. Se pune blatul si se insiropeaza. Apoi se adauga mousse-ul de dovleac si se niveleaza, apoi se da la rece 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Apoi se scoate prajitura pe o tava, se portioneaza, se rade ciocolata si apoi se fac aveline de frisca pe fiecare prajiturica in parte.

Optional puteti adauga dovleac confiat peste avelina de frisca (se fierb bucati de dovleac in sirop de zahar). Decorul tine de imaginatia fiecaruia.


Timpul de pregatire este estimativ, deoarece exista multi timpi morti (de asteptare) in prepararea aceste prajituri.

Incearca si Prajitura cu ciocolata si menta
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.