Prajitura cu mure si crema fina de branza este deosebita. O reteta de prajitura cu fructe revigoranta, usoara, ca un vis de vara :).
Blatul
Tapetam cu hartie de copt o tava pentru prajituri. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar si zahar vanilat. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.
Umplutura
Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie: Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.
Finisare
Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da la fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee. Glazura se aseaza usor cu lingura peste fructe. Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Dupa 2 ore se indeparteaza cu grija cadrul.
Reteta de prajitura cu mure a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Serviti prajitura cu mure de la rece.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePentru reteta de chifle m-am inspirat de la Angelica, la care am adaugat si o umplutura de mere si nuci.
Chifle dulci cu mere si nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii