Prajituri

Reteta Prajitura cu nectarine si crema de smantana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de

ingrediente

Pentru aluat:
   400 gr faina
   150 gr unt
   100 gr iaurt
   1 praf de copt
   100 gr zahar
   4 galbenusuri
   sare
   lamaie
   1 lingura gris
Pentru crema:
   5 oua
   200 ml smantana
   250 gr zahar
   50 gr faina
   1 pachet zahar vanilat
   1 lingura rom

mod de preparare

Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca aluatul cu mana, fara sa se framante, pana se incorporeaza toate elementele. Se presara aluatul cu putina faina si se lasa sa se odihneasca. Se presara planseta cu faina, se intinde aluatul de 2 cm. Se pune aluatul in tava de la aragaz si se intinde cu mana in tava. Se presara foaia cu putin gris. Se spala nectarinele, se taie felii si se pun deasupra aluatului. Se face crema. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat din nou albusurile pana se intaresc. Se incorporeza apoi galbenusurile, smantana, vanilia, se bate cu telul si apoi se pune toata faina, amestecand usor telul de 9-10 ori. Se toarna crema peste fructe si se introduce tava in cuptor. Se lasa la copt 40-50 de minute.







Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie bucati.

Alte retete de dulciuri:





Tort diplomat


Galusti cu prune


Ciocolata de casa

Incearca si Prajitura cu cirese sau visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine si crema de smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.