Prajitura cu ness

Prajitura cu ness este absolut delicioasa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 minute cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Blat: 10 oua 200 g zahar 5 linguri pesmet 5 linguri faina 5 linguri cacao 5 linguri miere 15 g praf de copt 50 ml lapte 270 ml ulei un praf de sare vanilie
  • Crema: 5 oua 150 g zahar 4 plicuri ness 500 ml lapte 6 linguri amidon 2 pliculete gelatina 300 ml frisca 150 ml frisca 100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 minute cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine, apoi lchidele mixand dupa fiecare: mierea, laptele si uleiul si se omogenizeaza foarte bine. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana se omogenizeaza. Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 blaturi in tava mare de la aragaz aproximativ 30 de minute. Faceti testul scobitorii, partea de sus o sa fie pufoasa. Se lasa la racit pe hartia de copt si se coace cealalta foaie.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa, apoi amidonul. Laptele se incalzeste, apoi se toarna in fir subtire peste oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase. Se lasa la racire completa. Gelatina se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la cuptorul cu microunde si se amesteca in crema. Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.

Asamblare:

Intr-o tava (daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema si se da la frigider pana se raceste bine, apoi se pune cel de-al doilea blat, crema ramasa si se da din nou la frigider. Deasupra se intinde frisca (150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lingura de miere si apoi ciocolata rasa.


Prajitura cu ness se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Un desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola