Prajituri

Reteta Prajitura cu nuci si crema de caise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se a

ingrediente

   Pentru aluat: 6 albusuri
   200 gr. zahar
   60 gr. nuca macinata
   30 samburi de caise sau migdale macinati
   Pentru crema: 150 gr. unt
   100 gr. zahar
   2 galbenusuri
   4 linguri de lapte
   2 linguri gem de caise
   Pentru glazura:150gr. ciocolata de menaj
   50gr. unt

mod de preparare

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se amesteca usor, de jos in sus. Se imparte in trei si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc foile pe rand, in cuptorul incins, aproximativ 20 minute pentru fiecare.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele si se pun pe la fiert in bain-marie. Se bat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema legata. Se amesteca cu gemul de caise si se lasa sa se raceasca. Se adauga untul frecat spuma.

Se monteaza prajitura si se glaseaza cu ciocolata. Se pastreaza la rece 3-4 ore, apoi se taie bucati, gen napolitana.
Incearca si Prajitura cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si crema de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.