Prajitura cu orez si portocale este o prajitura usoara, delicioasa si care se face repede si va fi apreciata si de cei mici.
Laptele se pune pe foc impreuna cu coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie si zaharul. Cand acesta incepe sa fiarba adaugati orezul. Acesta se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute (asta in functie de felul de orez pe care-l folositi). Cand orezul a absorbit tot laptele si a capatat o consistenta cremosa, luati de pe foc si lasati la racit.
Intr-un vas separat, amestecati galbenusurile cu lichiorul de portocala, pana se omogenizeaza foarte bine. Separat, bateti albusurile la mixer, pana cand acestea devin spuma.
Cand orezul s-a racit, adaugati peste acesta galbenusurile batute, stafidele si coaja rasa de portocala, iar la final, veti incorpora albusurile spuma, avand grija ca amestecul final sa nu isi piarda compozitia pufoasa.
Intr-o tava rotunda sau vas de yena rotund puneti hartie de copt, unde turnati aceasta compozitie, o puneti la cuptor la 180 de grade aproximativ 1 ora. De preferat sa mai verificati din cand in cand cu un betisor starea prajiturii.
Cand este gata, se scoate, se presara zahar pudra, se lasa la racit si se portioneaza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Prajitura cu orez si portocale se serveste calda sau rece.
Peste prajitura se poate pune coaja rasa de portocala, suc de portocale, zahar pudra sau frisca.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDe mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...
Pizza casei cu blat din faina integralaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii