Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat tare. Se aduna in forma de m
Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat tare. Se aduna in forma de minge si se cresteaza de 3-4 ori cu cutitul. Se pune coca intr-o oala cu 3 litri de apa calduta. Se acopera si se lasa la loc cald. Peste 40-50 minute, cind coca se ridica la suprafata si creste in volum de doua ori, se scoate cu ajutorul lingurii de spuma si se pune intr-un castron incapator. Se adauga margarina sau untul topit caldut, sarea, galbenusurile frecate cu zaharul si vanilia si albusurile batute spuma. Se framinta bine adaugind restul de faina si de lapte. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie prea tare. Se acopera si se pune la loc cald ca sa creasca. Dupa ce a crescut inca odata cit a fost, se adauga stafidele, se amesteca, apoi se pune intr-o forma unsa. Se acopera si se lasa la loc cald pina cind aluatul umple trei sferturi din forma in care a fost asezat. Se coace la foc mic 30-40 minute. Se incearca cu paiul. Se scoate din forma fierbinte, cu mare atentie sa nu se rupa. Se asaza pe o farfurie mare si se lasa sa se raceasca fara sa se intoarca. In acest timp se prepara siropul. Se fierbe apa cu zaharul, se adauga vinul si romul. Cu acest sirop fierbinte se insiropeaza prajitura, intorcind-o pe toate partile ca sa patrunda siropul bine in ea.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii