Prajituri

Reteta Prajitura cu pere si glazura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 55m 
S_tana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Perele s

ingrediente

   Compozitia este pentru o tava 28 x 28 cm
   Aluat: 100g zahar
   200g smantana acra
   3 oua
   200g faina
   1 plic (15g) praf de copt
   1 plic zahar vanilat
   sucul si coaja unei lamai
   o conserva pere sau 500g fructe proaspete
   Glazura: 50g unt
   50g zahar
   2 linguri lapte (sau apa)
   40-50g migdale felii

mod de preparare

Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Perele se taie felii. In tava pregatita cu hartie de copt se toarna aluatul (care curge). Se aseaza deasupra feliile de para. Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pune prajitura 15 min. In timp ce prajitura este la cuptor pregatim glazura. Intr-o tigaie se pune laptele sau apa si untul la topit. Cand s-a topit se adauga zaharul si se fierbe cateva minute amestecand continuu pina apar "bubite" la suprafata. Se adauga apoi migdalele felii si se mai dau 3-4 clocote pina se ingroasa putin. Se scoate tava din cuptor si se intinde glazura peste aluatul care s-a intarit deja. Se intinde foarte usor cu lingura. Se mai pune 25-30 min la copt. Se incearca cu scobitoarea.
Rece se taie patrate. Reteta in imagini se gaseste aici:http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=8367
Incearca si Cremsnit rapid
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite