Prajitura cu pesmet si capsuni

Pentru retete dietetice! Gustul neutru al blatului din pesmet este aromat de delicioasele capsuni!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pesmet si capsuni

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 3 oua
  • 3 linguri de pesmet alb
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 300 g capsuni coapte
  • 2 cani de zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • decor:
  • cateva capsuni mai mici
  • sirop de capsuni
  • praf de jeleu

Mod de preparare

Se pregatesc blaturile, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si galbenusurile frecate un pic cu uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Se coace fiecare blat, in forma unsa cu unt, cca. 20 minute la foc potrivit. Se scot din forma si se lasa la racit. Capsunile se fierb cu apa si zaharul, cca. 5 minute. Se strecoara siropul de fructe si se imparte in doua. Intr-o parte se fierbe grisul, cca. 8 minute, amestecand continuu, iar cealalta parte se pastreaza pentru jeleu. Se lasa deoparte grisul fiert, cam 4-5 minute, apoi se freaca cu mixerul si se incorporeaza margarina sau untul (cate un cub mic) pana ce crema isi dubleaza volumul. Se unge primul blat cu crema, apoi se asaza in tava in care l-am copt, se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor, apoi se lasa 30 de minute la frigider. Se scoate prajitura de la rece si se decoreaza cu capsunile pastrate, peste care turnam jeleul facut din sirop si praful de jeleu, preparat dupa instructiunile de pe plicul de jeleu. Se mai lasa 20 de minute la rece si se poate taia in patrate potrivit de mari. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Bucataras.RO

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Un fel de mancare rafinata, amestec de arome de toamna si culori. Nu puteam sa las sa treaca toamna si sa nu folosesc...

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!