Pentru retete dietetice! Gustul neutru al blatului din pesmet este aromat de delicioasele capsuni!
Se pregatesc blaturile, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si galbenusurile frecate un pic cu uleiul. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Se coace fiecare blat, in forma unsa cu unt, cca. 20 minute la foc potrivit. Se scot din forma si se lasa la racit. Capsunile se fierb cu apa si zaharul, cca. 5 minute. Se strecoara siropul de fructe si se imparte in doua. Intr-o parte se fierbe grisul, cca. 8 minute, amestecand continuu, iar cealalta parte se pastreaza pentru jeleu. Se lasa deoparte grisul fiert, cam 4-5 minute, apoi se freaca cu mixerul si se incorporeaza margarina sau untul (cate un cub mic) pana ce crema isi dubleaza volumul. Se unge primul blat cu crema, apoi se asaza in tava in care l-am copt, se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor, apoi se lasa 30 de minute la frigider. Se scoate prajitura de la rece si se decoreaza cu capsunile pastrate, peste care turnam jeleul facut din sirop si praful de jeleu, preparat dupa instructiunile de pe plicul de jeleu. Se mai lasa 20 de minute la rece si se poate taia in patrate potrivit de mari. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii