Prajituri

Reteta Prajitura cu piscoturi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
anutica21 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcovi (reteta video)"
 
Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam p

ingrediente

Pentru foi:
   1 ou intreg
   50 gr unt sau margarina
   2 linguri miere albine
   5 linguri lapte
   1 lingura cacao
   12 gr praf de copt
   400 gr faina
Umplutura:
   500 ml lapte
   5 linguri faina
   200 gr unt
   200 gr zahar pudra
   500 ml esenta de rom
   1 pastaie de vanilie sau 3 pliculete de zahar vanilat
Pentru piscoturi:
   21 piscoturi
   400 ml suc de visine
   100 ml lapte

mod de preparare

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam pudra de cacao si faina amestecata cu praful de copt.


Din aceasta compozitie facem un aluat. impartim aluatul in doua si intindem cate-o foaie de 30x25 cm din fiecare. Pe o tava acoperita cu hartie pentru copt le coacem la cuptor pana capata o culoare deschisa. Perioada de coacere intr-un cuptor cu convectie de aer cald, la o temperatura de 180 C, este de 15 minute.


Acum pregatim umplutura. Fierbem la o temperatura mica laptele amestecat cu faina si cu interiorul pastaii de vanilie, pana se leaga compozitia – amestecul trebuie fiert pana se ingroasa, iar gustul de faina dispare. Se lasa apoi la racit – se poate pune chiar si in frigider.


Frecam bine untul si zaharul si amestecam cu compozitia fainoasa racita. Se poate adauga rom dupa gust.


Intr-un vas amestecam laptele cu putin rom si cu sucul de visine, amestec in care vom inmuia piscoturile.


Una dintre foi se unge cu jumatate din crema, apoi se inmoaie pe rand piscoturile in amestecul de lapte, rom si suc de visine, dupa care le asezam pe foaia unsa cu crema. Urmeaza din nou un strat de crema peste care asezam cealalta foaie cu miere.


Topim ciocolata. Turnam ciocolata deasupra prajiturii, apoi, prajitura se pune in frigider pentru o zi.
Atentie! Doar a doua zi sa feliem prajitura, deoarece doar atunci se vor inmuia foile cu miere.


Alte retete recomandate:
Incearca si Prajitura cu mere si cafea (de post )
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.