Prajitura cu piscoturi

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piscoturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou intreg
  • 50 gr unt sau margarina
  • 2 linguri miere albine
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 12 gr praf de copt
  • 400 gr faina
  • Umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie sau 3 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru piscoturi:
  • 21 piscoturi
  • 400 ml suc de visine
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam pudra de cacao si faina amestecata cu praful de copt.

Din aceasta compozitie facem un aluat. impartim aluatul in doua si intindem cate-o foaie de 30x25 cm din fiecare. Pe o tava acoperita cu hartie pentru copt le coacem la cuptor pana capata o culoare deschisa. Perioada de coacere intr-un cuptor cu convectie de aer cald, la o temperatura de 180 C, este de 15 minute.

Acum pregatim umplutura. Fierbem la o temperatura mica laptele amestecat cu faina si cu interiorul pastaii de vanilie, pana se leaga compozitia – amestecul trebuie fiert pana se ingroasa, iar gustul de faina dispare. Se lasa apoi la racit – se poate pune chiar si in frigider.

Frecam bine untul si zaharul si amestecam cu compozitia fainoasa racita. Se poate adauga rom dupa gust.

Intr-un vas amestecam laptele cu putin rom si cu sucul de visine, amestec in care vom inmuia piscoturile.

Una dintre foi se unge cu jumatate din crema, apoi se inmoaie pe rand piscoturile in amestecul de lapte, rom si suc de visine, dupa care le asezam pe foaia unsa cu crema. Urmeaza din nou un strat de crema peste care asezam cealalta foaie cu miere.

Topim ciocolata. Turnam ciocolata deasupra prajiturii, apoi, prajitura se pune in frigider pentru o zi.


Atentie! Doar a doua zi sa feliem prajitura, deoarece doar atunci se vor inmuia foile cu miere.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Supa crema de fasole uscata
Bucataras.RO

Supa crema de fasole uscata

Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata. Am pus un timp scurt de pregatire...

Supa crema de fasole uscata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola