Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam p
Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam pudra de cacao si faina amestecata cu praful de copt.
Din aceasta compozitie facem un aluat. impartim aluatul in doua si intindem cate-o foaie de 30x25 cm din fiecare. Pe o tava acoperita cu hartie pentru copt le coacem la cuptor pana capata o culoare deschisa. Perioada de coacere intr-un cuptor cu convectie de aer cald, la o temperatura de 180 C, este de 15 minute.
Acum pregatim umplutura. Fierbem la o temperatura mica laptele amestecat cu faina si cu interiorul pastaii de vanilie, pana se leaga compozitia – amestecul trebuie fiert pana se ingroasa, iar gustul de faina dispare. Se lasa apoi la racit – se poate pune chiar si in frigider.
Frecam bine untul si zaharul si amestecam cu compozitia fainoasa racita. Se poate adauga rom dupa gust.
Intr-un vas amestecam laptele cu putin rom si cu sucul de visine, amestec in care vom inmuia piscoturile.
Una dintre foi se unge cu jumatate din crema, apoi se inmoaie pe rand piscoturile in amestecul de lapte, rom si suc de visine, dupa care le asezam pe foaia unsa cu crema. Urmeaza din nou un strat de crema peste care asezam cealalta foaie cu miere.
Topim ciocolata. Turnam ciocolata deasupra prajiturii, apoi, prajitura se pune in frigider pentru o zi.
Atentie! Doar a doua zi sa feliem prajitura, deoarece doar atunci se vor inmuia foile cu miere.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataMeniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.
Musuroi de cartita cu zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii