Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure Castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina

Mod de preparare

Blat Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul (daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare. Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt. Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema: Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena, usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar. Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul . Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul : In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii. Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se topeste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. Punem gelatina sa se dizolve, atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte. Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider. Asamblare Blatul il asezam pe un platou, aseazam crema si o intindem uniform. Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider . Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe. Servim rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!