Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

Pentru deserturi aromate de toamna! Dovleacul vedeta prajiturilor!!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita de coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 4 linguri de smantana,
  • piure de la un dovleac de 1 kg,
  • copt la cuptor
  • un plic de gelatina granule (10 g)
  • 200 g zahar pudra,
  • Decor:
  • o mana de cubulete de dovleac crud,
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml vin Albusuri de ou
  • 2-3 stelute de anason,
  • un plic de Gelle Tort transparent

Mod de preparare

1.Se preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se freaca un pic galbenusurile cu leiul apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca. 20 min. la foc potrivit. Se scoate se desprinde de pe hartie apoi se taie in doua bucati egale.


2.Se prepara crema amestecand smantana bine cu zaharul pudra.Din miezul de dovleac copt in cuptor,se opreste cam o mana de cubulete restul se mixeaza pana obtinem un piure pufos care se incorporeaza in smantana.Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in fir subtire in crema.


3 Se aseaza prima jumatate de blat in tava mai mica apoi se toarna crema,se presara deasupra cubulete mici din miez de dovleaca copt in cuptor si se vine cu cealalta jumatate de blat,deasupra.Presam usor cu mana.


4.Se pune la fiert vinul cu zaharul,se adauga anasonul si se lasa sa dea in cateva clocote,sa se aromeze siropul.Se scot stelutele de anason si se fierb cubuletele de dovleac crud. Se lasa sa clocoteasca la foc domol cca.10 minute dupa care se strecoara siropul,se scurg bine cubuletele de dovleac.In sirop adaugam si Gelle-ul pe care l-am dizolvat cu un pic de apa.Se lasa sa clocoteasca usor apoi il turnam deasupra prajiturei,dupa ce am presarat intai cubuletele scurse de dovleac fiert.Se lasa la rece 2-3 ore apoi se taie [prajitura in forma dorita. Pentru o aroma mai puternica de anason,in loc de stelute putem presara un praf de anason macinat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola