1. Se pune drojdia la dospit cu putin lapte caldut, zahar si se lasa cateva minute. 2. Laptele ramas se incalzeste impreuna cu margarina, se amesteca
1. Se pune drojdia la dospit cu putin lapte caldut, zahar si se lasa cateva minute.
2. Laptele ramas se incalzeste impreuna cu margarina, se amesteca cu drojdia dospita, faina , galbenusul de ou, sarea.
3. Se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit, la cald 30 de minute.
4. Se intinde o foaie in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa sa creasca 10 minute.
5. Intre timp se curata merele de coaja si prunele de samburi. Peste foaia de aluat se pun felii de mere si prune.
6. Se amesteca ingrendientele pentru crema adica untul, zaharul pudra, faina si zaharul vaniliat si se intind peste fructe.
7. Coacem 30 de minute la foc potrivit.
Reteta Prajitura cu prune a fost propusa de KikenHana
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii