Prajitura cu prune si blat crocant

Prajitura cu prune si blat crocant este o reteta de prajitura care se face foarte repede. Pentru a pregati aceasta reteta de desert cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si blat crocant

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g faina
  • 400 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 700 g prune
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de lingurita sare
  • Pentru blatul crocant:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Prunele le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte.
Peste zaharul pudra am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi cele 4 oua. A urmat apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava.
Am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava, am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor.
Intre timp am pregatit blatul crocant: untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta,
am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat, iar peste aluat mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor pana s-a rumenit blatul crocant.
Prunele se pot inlocui cu orice fruct care nu este foarte zemos.


Se serveste cand este rece, alaturi de fulgi de migdale si un ceai bun.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Crap la cuptor
Bucataras.RO

Crap la cuptor

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...

Crap la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!