Prajitura cu prune si crusta

Prajitura cu prune si crusta este o prajitura simpla de casa, ce combina aroma si textura moale a prunelor cu o crusta crocanta. O prajitura de toamna delicioasa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune si crusta

Ingrediente

  • - 2 oua mari(sau 3 mici)
  • - 9 linguri de ulei
  • - 15 linguri rase de faina de grau
  • - 10 linguri de lapte
  • - 10 linguri de zahar
  • - 1 lingura de zahar vanilat
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • - un praf de sare
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 700 gr de prune
  • Pentru crusta:
  • - 75 gr unt
  • - 5 linguri de faina
  • - 4 linguri de zahar
  • - 1 lingura de zahar vanilat

Mod de preparare

Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).

Peste compozitie se pun jumatatile de prune.

Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:

untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.


Cand s-a racit, prajitura cu prune si blat crocant se taie in patrate si optional se pudreaza cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!