Prajitura cu ricotta si afine este un delicios desert cu fructe. Pentru a putea pregati aceasta prajitura aveti nevoie de 200 g afine.
Prajitura cu ricotta si afine este un delicios desert cu fructe.
Pentru aceasta reteta de prajitura separam albusurile de galbenus. Intr-un bol amestecam albusul cu zaharul pana devin o spuma tare. Separat, amestecam galbenusurile, ricotta, untul topit si laptele. Incorporam apoi faina si praful de copt stins cu lamaie. La final adaugam albusurile spuma si amestecam usor cu o lingura.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi presaram afinele.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute. Vom face proba cu o scobitoare pentru a verifica daca este coapta. Prajitura cu ricotta si afine se pudreaza cu zahar si servim cand se raceste.
Prajitura cu ricotta si afine se poate servi cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii