Prajituri

Reteta Prajitura cu sirop de menta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3m 
dia.daria postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Alba ca Zapada (reteta video)"
 
Prajitura cu sirop de menta este o prajitura usor de facut, delicioasa si aromata, cu o aroma placuta si proaspata de menta.

ingrediente

Pt. Blat:
   6 oua mari
   200 gr de zahar
   40 ml de apa
   40 ml de ulei
   3 linguri cu varf de cacao
   200 gr de faina
   un pliculet de praf de copt
Pt. sirop:
   sirop de menta
   500 ml apa rece
Pt. crema:
   1 pachet de unt
   zahar pudra (dupa gust)
   3 linguri cacao
   1 pliculet cafea solubila
   1 lingurita extract de cafea
   2 fiole esenta de rom
Pt. decor:
   100 gr. ciocolata amaruie

mod de preparare

Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus.Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cupor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa.

Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.


Enjoy!




Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza prajitura cu sirop de menta cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).

Incearca si Prajitura cu branza si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sirop de menta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.