Prajituri

Reteta Prajitura cu vanilie si jeleu

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura cu vanilie si jeleu va trebuie unt, vanilie, zahar, praf de copt. Este un desert delicios.

ingrediente

   200 g unt
   250 g zahar
   1 plic de vanilie
   4 oua
   250 g faina
   ½ de plic de praf de copt
   8 linguri de suc de lamaie
   1 plic de praf de budinca de vanilie
   400 ml lapte
   400 ml frisca
   30 de biscuiti
   200 g zahar pudra
   30 de jeleuri ursuleti

mod de preparare

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu, frecati spuma untul cu 200 g zahar si vanilie, adaugati ouale unul cate unul, apoi treptat faina si praful de copt. Amestecati cu 6 linguri de suc de lamaie, astfel incat sa obtineti o coca mai groasa. Turnati coca intr-o tava (38x28cm) unsa cu margarina, coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 200 grade, apoi preparati budinca dupa indicatiile de pe pachet, adaugand 40 g zahar.
Turnati budinca fierbinte peste blat si lasati-o sa se raceasca. Bateti frisca si o adaugati peste budinca, apoi asezati deasupra biscuitii. Frecati zaharul pudra cu restul de suc de lamaie si turnati peste biscuiti. Asezati deasupra ursuletii din jeleu si puneti la rece timp de 5 ore.


Prajitura cu vanilie si jeleu se serveste rece.

Incearca si Prajitura pufoasa cu branza si mandarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si jeleu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.