Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Poti sa faci prajitura si cu alte fructe de sezon, proaspete sau congelate. Cea cu visine este preferata mea!
Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua amestecul caldut din craticioara si mixeaza la viteza cea mai mica, ca sa nu te stropesti :)
Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna amestecul si pune deasupra visinele. Coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute si verifica cu o scobitoare daca este facuta. Las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai si presara deasupra zahar pudra. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii