Prajituri

Reteta Prajitura cu visine

complexitate reteta Medie 
maya1 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.
Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna

ingrediente

Blatul:
   6 oua
   3 linguri faina(55 g)
   3 linguri amidon(55 g)
   5 linguri zahar(cine doreste mai dulce
   6)
   1 vanilie
   1 lingura cacao(10 g)
   1 lingurita praf de copt
   coaja de portocala
   Umplutura
   1 budinca vanilie
   200 ml frisca
   visine
   din compot(fara sîmburi)

mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.

Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.

Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.

Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).

Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.

Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Crema(umplutura)

Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.

Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Incearca si Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.