Prajituri

Reteta Prajitura Cuib de viespi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcov si mere"
 
>
Prajitura Cuib de viespi este o prajitura cunoscuta, simplu de preparat si delicioasa. Daca adaugi miere si nuca macinata deasupra e un adevarat festin.

ingrediente

   500 g faina
   200 g unt (1 pachet)
   2 oua
   200 g zahar pudra
   150 ml smantana
   15 g de drojdie proaspata
   2 pliculete de zahar vanilat
   coaja de la o lamaie
   250 ml lapte
   1 varf de cutit de sare

mod de preparare

Mai intai incalziti putin laptele si puneti 50 de ml de lapte caldut peste drojdia proaspata. Se tine drojdia la dospit aproximativ 10 minute.




Faina se cerne pe o planseta de lucru, peste care adaugam 60 g de unt. Untul se incorporeaza bine in faina frecand ambele ingrediente intre palme, ca in imagini.




In mijlocul fainii se face un cuib, in care adaugam 150 ml smantana, 2 oua intregi, o lingura de zahar pudra, un plic de zahar vanilat, un varf de cutit de sare si coaja rasa de la o lamaie si incepem sa framantam usor. Pe parcursul framantarii, adunati toata compozitia catre mijlocul plansetei. Se adauga laptele treptat la aluat.
Aluatul se izbeste de la inaltime de plansa de lucru, se asta este bine ca plasa sa fie pusa pe o masa rezistenta sau alt suport. Aceasta tehnica ajuta la cresterea mai buna a aluatului. La fel se face si pentru cozonaci.




Lasam aluatul acoperit la crescut la loc caldut 30 de minute.
In acest timp, intr-un castron, se freaca restul de unt cu un pliculet de zahar vanilat si restul de zahar pudra, pana cand cel din urma se topeste.




Dupa ce aluatul a crescut, acesta se intinde pe toata lungimea plansetei. Peste el se intinde uniform toata compozitia de unt cu zahar. Apoi se ruleaza usor si se taie in bucati de aproximativ 4 cm.
Pe o tava asezam hartie de copt, iar bucatile de aluat se vor pune in picioare la distanta de cativa centimetri, pentru ca aluatul va mai creste la cuptor. Mai lasam la crescut 10 minute, dupa care le dam la cuptor aproximativ 40-45 minute la foc mediu (in functie de cuptorul fiecaruia). Se vor verifica cu betisorul. Cand nu se prinde de betisor, este gata.




Cu 10 minute inainte de a scoate din cuptor, se unge prajitura cu putin amestec de lapte cu zahar vanilat, folosind o pensula.
Cand e gata, se scoate din cuptor. Se servesc calde.
Daca va mai raman, se pastreaza in punga pentru a nu se intari.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Prajitura Cuib de viespi se serveste calda alaturi de o cana cu ceai sau lapte, ca desert.

Incearca si Prajitura marmorata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cuib de viespi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.