Prajituri

Reteta culinara Prajitura Dalmatian

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura "Buzdugan" (reteta video)"
 
Blat:

8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.

e coace in tava tapetata cu harti

ingrediente

   Blat:
8 albusuri
   12 linguri de zahar
   100 g mac
   100g nuca de cocos si 4 linguri de faina
Crema:
8 galbenusuri
   8 linguri de zahar
   7 linguri de lapte
   3 linguri de faina
Mai avem nevoie de un pachet biscuiti Petit Beurre
   cafea sau cola pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata

mod de preparare

Blat:


8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.


e coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii.


Se lasa sa se raceasca.





Crema:


8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina.


Se fierb pe foc mic pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.





Asamblare:


Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.
Pofta buna!





Reteta Prajitura Dalmatian a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro





Alte retete de prajituri gasiti aici:


Prajitura cu caise,


Prajitura cu branza dulce de vaca,


Prajitura de vanilie rapida si buna

Incearca si Prajitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dalmatian" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite