Prajituri

Prajitura de Craciun

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Minodora postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu fain

ingrediente

   foi: 2 oua
   100 gr. ulei
   100 gr. miere de albine
   100 gr. zahar
   faina cit cuprinde
   o lingurita amoniac
   crema: 800 gr smintina
   3 cani nuci macinate
   o cana de zahar
   esenta rom

mod de preparare

Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra. Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.

Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata
Incearca si Prajitura cu ricotta si caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite