Prajituri

Reteta Prajitura de Paste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand
acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharu

ingrediente

   200 g miere de albine
   150 g zahar
   4 oua
   1 lingurita zahar vanilat
   1 lingurita scortisoara macinata
   1/2 lingurita cuisoare pisate
   1 lingurita praf de copt
   250g nuci
   faina sau pesmet pentru tapetat tava
Umplutura:
   200g gem acrisor
Glazura:
   bomboane rotunde coloratie
   100g zahar praf
   25 - 50ml apa calda

mod de preparare

Amestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand


acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron. Adaugati pe rand ouale, zaharul vanilat, cuisoarele si scortisoara. Amestecati faina cu praful de copt si cu nucile macinate. Acest amestec se adauga treptat peste compozitia cu oua. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu faina sau pesmet.


Turnati compozitia obtinuta in tava, nivelati-o cu o lingura si coaceti-o la foc potrivit.


Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt si la mijloc.


Dupa ce ati scos prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin si apoi ungeti-o cu un strat uniform de gem incalzit si trecut printr-o sita de ceai pentru a fi cat mai fin.


Pentru glazura, cerneti zaharul si apoi amestecati-l cu atata apa cata este necesara pentru a obtine o compozitie mai tare. Intindeti glazura peste stratul de gem intarit. Ţineti prajitura la rece inainte de taiere.
Ornati cu bomboane colorate.


Eclere


Prajitura negresa


Pasca fara aluat
Incearca si Briose cu ciocolata si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Paste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.